• 今日汇率:1欧元= 7.755229元人民币 繁体中文

• 約廣東人 廣州飛羅馬,,最終到佩魯賈

keyiwen 发表于:2010-02-11 赞一个(0) 收藏     分享到朋友圈     7 20202

keyiwen 加关注发私信

发帖 7奋豆 14粉丝 1楼主

发表于:2010-02-11IP属地: 中国 广州

哇...有無人係廣州飛羅馬,,最終到佩魯賈..宜家都差唔多出咗通知或者簽證都搞掂曬啦...係時候訂機票啦 ..廣東省搵中介o既朋友..好大可能搵咗北京中介..

跟住..中介就話..要去北京飛啊..對於我哋廣東人..去羅馬..又要去北京..好似遠咗D喔...可唔可以約埋係廣州飛啊...咁輕鬆好多..而且..係北京飛 ..機票又唔算便喔..

所以..廣州搵三五朋友.一齊搭飛機..去意大利咯...如果一個人飛..飛機上10幾粒鐘...無聊死啦...如果去北京飛...我哋廣東人又要大件細件咁摞去北京..

麻煩都無人有啦..而且..我哋係第一次去意大利..行李肯定多..都係跟住國際航班標準摞行李..國內航班點摞啊..重量都唔啱啦...又係一個問題喔...

所以..我自發性...搵幾個廣東人..一齊廣州飛羅馬...最終都係要到佩魯賈...咁我覺得..係最OK o既..一個人就驚遮..但係幾個人一齊...仲驚咩鬼啊...

放心..本人心地善良..絕對唔係金魚佬啊..拐細路o既人...放心同行....唔好下下哋都靠咩北京中介啦....我哋廣東人自強..自力更生啊...

望有需要人..聯繫我啦...大家商量去意大利應該點去為之最好.....睇得明..證明係自己人...睇唔明...少少明..都一樣..自己人...一D都睇唔明...或者係自己人..

人生有幾多個十年...得一知己..都算係死而無憾....身在異國...但求搵人講廣州話...

聯繫方式:telefono:13763047537.

QQ:249561954

7条评论

• 都晓生  加关注发私信去年上帝化身暴雨中载我的好心司机

发帖 2168奋豆 2357 粉丝 240楼

发表于:2010-02-15

恩 我我 中间几个词没有明了什么意思 比如 我自发性...希望楼主顺利 欢迎新朋友

• 国中大将  加关注发私信

发帖 20031奋豆 24309 粉丝 3811楼

看起来好累,这个是中文吗?居然方言写成文字可以这样扯。我一直以为中文的书写是统一的

• keyiwen  楼主  加关注发私信

发帖 7奋豆 14 粉丝 12楼

Grazie

我過去的話 有機會大家一起玩,.

• ling  加关注发私信

发帖 7奋豆 14 粉丝 13楼

发表于:2010-08-23

睇到你d粤语真喺高兴啦····喺意大利唧广州人真喺5多,识讲粤语唧好多都喺来自香港嘎,睇嚟慢慢咁广州人越嚟越多咯···呵呵

• biona  加关注发私信

发帖 712奋豆 800 粉丝 274楼

发表于:2010-08-24

我住深圳咖!哈哈,不过啱啱意大利翻黎。有乜问题系度留言会有好多人答复既喔!哈哈

• lys2010  加关注发私信

发帖 34奋豆 39 粉丝 25楼

发表于:2011-01-18

我都系广东人啊 佛山嘎 QQ1398988283 我学声乐架 打算本科毕业再去读研咯 希望广东嘎朋友仔关照下啦...

• annabellew  加关注发私信

发帖 114奋豆 189 粉丝 356楼

发表于:2011-04-12

你哋都系学咩专业噶??

本科定喺硕士??

我都谂住年初过去读书~~

见到个帖~

亲切啊…………………………

可在锡耶纳、都灵代找房。

高级

您目前还是游客,请 登录注册
    写新帖